Със „Спортно междучасие“ децата на Пловдив казват “НЕ” на пасивния начин на живот

От началото на  учебната година деца и тийнейджъри от 6 пловдивски училища ще се включат активно в проекта на фондация „Заедно“, който се осъществява по програма “Пловдив за младите” на Община Пловдив и се реализира в партньорство с Район “Тракия” и  Пловдивски културен институт.

Инструктори и треньори, хореографи, ръководители на спортни клубове, представители на популярни видове спорт и културни организации ще водят по установен график в различните общински училища занимания на открито, насочени към подобряване на спортната подготовка, двигателната култура и общия физически тонус на учениците. Преди началото на учебния ден или по време на голямото междучасие децата ще могат да се раздвижат с основни стъпки от Street dance или да научат някои хватки от най-известните бойни спортове за самоотбрана.

Програмите ще бъдат съобразени с възрастта на подрастващите във всяко училище. Те ще са подходящи и за деца със специални образователни потребности.

До 30 ноември 2017 г. ще бъдат проведени над 100 занимания. Първата тренировка ще бъде на 18.09.2017 г. (понеделник) от 09.40 ч. в  училище “Екзарх Антим” I, в район “Централен”.

„Проектът Спортно междучасие е чест и привилегия за образователните институции в Пловдив“, заяви в програмата на Дарик радио директорката на училището Катарина Василева, която подчерта, че това е добрият пример, който може да се последва от все по-голяб брой учебни заведения и да привлича повече участници.
www.dariknews.bg