Депресия – лечението с ходене дава резултат

Лангенекер, психиатър от университета в Илинойс, вярва, че един от факторите, причиняващ депресия, е „преповтарянето на негативните мисли.“

Всички ние от време на време сме преследвани от натрапчиви, негативни и фаталистични мисли и идеи.

Това е като постоянна мелодия. И става един вид емоционална „черна дупка“.

Много от нас живеят в града, в сравнително малко пространство.

Да живееш в такива условия, постоянна комуникация с едни и същи хора често допринася за провокиране на негативните мисли.

Ето защо, депресията се среща по-често сред градските жители, отколкото при хора, които живеят в селата, в близък контакт с природата.

Ако страдате от депресия, правете всеки ден разходка в парка, в гората, до плажа. На място, където има много дървета, вода, природни красоти.
И скоро ще усетите промяната към по-добро.

Когато сме ангажирани с физическа активност – или просто вървим в продължение на половин час – в мозъка ни се отделят ендорфини.

В резултат на взаимодействието на ендорфините в мозъчните рецептори намалява чувството на тъга, остават на заден план негативните емоции и дори болката отслабва.

Ендорфините ни дават приятно усещане. Тези положителни чувства събуждат в нас енергия и помагат да се отървем от натрапчиви негативни мисли.

Започваме по различен начин да гледаме на нещата и ситуациите, които за нас са в черно. Такива промени не се случват за един ден.

Достатъчно е ежедневно да повървите половин час пеша, като същевременно мислите за хубави неща.

Преодоляването на депресията не е лесно, но разходката със сигурност ще ви помогне.
www.lifebg.net