Всеки път като баба я заболеше нещо вадеше олиото и солта, правеше си тази смес и се мажеше, болката изчезваше мигновено

Много от нас често се сблъскват с главоболие, болки в ставите и мускулите. На помощ идват обезболяващите, които понякога струват много, а и не е сигурно, че ще помогнат.

Днес ние ще ви покажем как да облекчите болката без използването на лекарства.
Проблемът при използването на лекарства е, че те непрестанно водят до пристрастяване и не влияят на тялото по най-добрия начин.
Естествените средства, напротив, се усвояват по-добре от тялото и не предизвикват странични ефекти.

Как да облекчим болката по естествен начин

Първо е нужно да уточните за какъв вид болка става въпрос. Ако е свързан с проблеми на опорно-двигателния апарат, контузии и отоци, ние знаем идеалното средство!
Ставите се нуждаят от специално внимание. Лечение на ставите със сол се практикува от много дълго време, а олиото/зехтинът допринасят само за по-доброто усвояване и проникване. Особено ефективна е тази терапия при болки в гръбначния стълб, тъй като солта загрява и отпуска стегнатите мускули. Това далеч не е единственото нещо, което е в състояние да излекува тази смес.
Солта изсмуква влагата перфектно. Ето защо тя е толкоз необходима при сериозен оток и синини. Нейното действие е подобно на това на йода: прониква и изсушава.
Солта подобрява циркулацията на кръвта, поради това е ефективно лечение при главоболие и помага при прочистването на организма от токсини.
Всичко, което ви е необходимо са сол и олио . Може да използвате растително масло или зехтин. С тези два компонента можете да започвате.

Рецепта за домашно обезболяващо
Смесете 20 супени лъжици нерафинирано слънчогледово олио или зехтин с 10 супени лъжици висококачествена сол. Сместа поставете в добре затворен съд. Оставете съда да престои два дни на стайна температура. След това домашният лек е готов. ПРИЛОЖЕНИЕ:
„Солената“ процедура е най-добре да направите сутринта. Проверете болното място за наличието на малки лезии – солта не бива да навлиза в тях! Нанесете малко от сместа, така че да може да я втриете на тънък слой. Продължете да масажирате мястото, но не натискайте много силно. Резултатът зависи от продължителността на масажа. Можете да започнете с 3 минути, постепенно увеличавайки времето на процедурата до 15-20 минути. Когато приключите с втриването, не отмивайте солта! Само подсушете с кърпа.
При продължителни болки резултатът ще бъде забележим в рамките на седмица: дискомфортът ще намалее, а в хода на лечението ще изчезне и напълно. Ако преди това не ви е помогнало нито едно аптечно средство, определено трябва да опитате този доказан метод.
www.zajenata.bg