Ректорът на МУ влиза в „Пловдив 2019“

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев ще бъде предложен на утрешната сесия на ОбС за член на УС на „Пловдив 2019“, съобщи пред Дарик кметът Иван Тотев. Номинацията на професора е на групата съветници от ГЕРБ, уточни градоначалникът.

Другото име, което от партията на Бойко Борисов в града под тепетата ще издигнат за попълване на Управителния съвет на Пловдив „2019“ е на Христо Гюлев, собственик на един от хостелите в Стария град и син на известния български поет, журналист и преводач Николай Гюлев.

Следващите две имена, които се очаква утре да бъдат предложени, са на дългогодишния директор на КЦМ Никола Добрев, както и на галериста и художник Жорж Трак, чиято  номинация е на групата съветници от „Кауза Пловдив“.

Припомням, че попълването на състава на УС на „Пловдив 2019“ се отложи за 14 септември на последната сесия на ОбС преди лятната ваканция.

До тук се стигна след като на 19 юли Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Любозар Фратев и Милена Чакандракова връчиха колективната си оставка от УС на фондацията лично на Тотев. Те се аргументираха с нарушената колегиалност и етичност в Съвета, с липсата на комуникация с градоначалника, който е председател на съвета, политизирането на инициативата Европейска столица на културата, както и както и невъзстановяването на издателя Манол Пейков като член на УС на фондацията.
Самият Тотев вече коментира, че новите лица трябва да са хора, занимаващи се с култура, да не са политически фигури, да не са общински съветници и да бъдат предложени от всички групи в ОбС.
www.dariknews.bg