НОЩ 2017 ще промени реалността

Над 120 събития на 75 локации в тридневния фестивал

Тази седмица Пловдив ще бъде различен. Фестивалът НОЩ 2017 ще промени реалността под тепетата. Буквално. Усещането за града ще е напълно различно в рамките на три дни. От петък до неделя изненадите ще ни дебнат буквално от всеки ъгъл. Особено през изумителните очила за паралелна реалност от сайт-спецефик проекта на артистите Аделин Швайцер, Фред Сеше и Наоюки Танака, които ще ни покажат различните места в градско пространство по неподозиран начин благодарение на своя технологична разработка. Технологиите започнаха да променят перспективите ни към реалността. Идеята ни е да предоставим лечебен процес за тази традиционна употреба на мобилни телефони, към тази протеза за общуване, превърнала се в изкуствен метод за възприятие. И този лечебен процес е по стари шамански методи. Предлагаме ви противоотрова, ваксина, обясни творческият екип, работил над проекта със сложното име AR2.0_Alphaloop на днешната пресконференция за НОЩТА, провела се на австрийския павилион Флука, който е една от общо 75-те локации от програмата на 3-дневния фестивал.

Тази седмица стартира най-дългата НОЩ. Три дни с толкова плътна културна програма, че на практика е невъзможно да бъде обхваната от посетителите на 100 процента. Затова и организаторите от Фондация „Отворени изкуства” препоръчват: Всеки да направи сам своята Нощ. Над 120 събития в рамките на фестивалните дни, навсякъде в града, а и извън него- Музеят на авиацията, който ще ни разкрие тайните на космическата храна. Дори при особени усилия от страна на медиите, няма как да бъде представена и малка част от всичките прояви, които си заслужават нашето и вашето внимание. Затова изберете какво да посетите тук: НОЩ 2017.

Едно от задължителните за посещения места със сигурност е бившият Детмаг Снежанка, който след 25 години ще приеме първите си посетители. Там ще се състои голямата изложба „Тук навсякъде”, която е посветена на 10-ата годишнина на Фондация „Отворени изкуства”. Имаме възможност да сложим началото на една нова културна точка в Пловдив, каза двигателят на фондацията и съответно на фестивала НОЩ Веселина Сариева. Тя благодари за устойчивото партньорство на Фондация „Америка за България”, която вече десетилетие стои плътно зад най- популярния и посещаван пловдивски фестивал.

Сигурно е едно- три дни Пловдив няма да спи и ще пулсира в ритъма на културата във всичките й измерения. Направете своята НОЩ.
www.podtepeto.com