Заповядайте на Третия международен фолклорен фестивал на фолклорното изкуство „Морско надиграване и надпяване – На мегдана в Албена“ , 1 – 6 септември 2017!

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Трети международен фолклорен фестивал на фолклорното изкуство „Морско надиграване и надпяване – На мегдана в Албена“ ще се състои от 1 до 6 септември 2017 година във Ваканционна селище „Албена“ (община Балчик). Фестивалът ще бъде открит на 1 септември /петък/ 20.00ч с празнично дефиле в комплекса.
Главната цел на фестивала е представяне и утвърждаване на българския фолклор, традиции, носии и културно наследство, както и представяне на чуждия фолклор и култура в нашата страна.

Участниците, ще имат възможност да срещнат нови приятели от различни държави, да се насладят на красотата на нашето удивително ваканционно селище „Албена“, невероятната плажна ивица, мекотата на морския пясък и лекотата на морския бриз.
Албена е място, където хора от цял свят могат да се съберат, да представят своя фолклор и да покажат на света това,което ги прави специални и уникални.
www.opoznai.bg

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми e-mail: [email protected]. Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев