„Музика под звездите“ се завръща в Пловдив на 16 септември на Античния театър

Концертът на Античния театър ще е разделен на три части

Четири години по-късно, Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима „Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на  Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев ще представи два изключителни концерта на открито – пред Народния театър в София на 10 септември и в Античния театър в Пловдив на 16 септември.

Програмата на фестивалните концерти ще бъде разделена на три части. Спектаклите ще започват със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. С водещи Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, концертите ще прелитат през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключат с незабравима музика от златни български филми. Фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

Fortissimo Fest е фестивал за класическа музика, основан през 2010 г. от маестро Максим Ешкенази. Философията на фестивала стъпва върху преодоляването на границата между елитарното изкуство и широката публика. Дългосрочната му цел е да доближи класическата музика и съвременното симфонично изкуство до възможно най-много българи. Защото музиката прави хората щастливи. Музиката общува без предразсъдъци, тя разширява хоризонта на културен интерес и благоприятства обмяната на идеи, опит и знания.
В годините на своето съществуване Fortissimo Fest привлича млади и успешни творци и представя класическата музика по нетрадиционен, модерен и завладяващ начин. Fortissimo Fest поднася на българската публика световноизвестни музикални произведения, но заедно с това и премиерни заглавия, изпълнени от утвърдени български и американски музиканти, бъдещи звезди и вече изградени творци в национален и световен мащаб.

В Пловдив концертът ще се проведе на 16 септември, на Античния театър, с начален час 20:00 часа и вход свободен.
www.plovdivtime.bg