Нинова ще съди Борисов

© Дневник Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще съди премиера Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ, които са обвързали името й с проекта „Цанков камък“ и с корупция. Жалбите ще бъдат подготвени от адвокати на база на медийни публикации и телевизионни репортажи, обяви Нинова днес.

Поводът са изказвания на Борисов и негови съпартийци, че проектът „Цанков камък“, който те определят като „корупционен“ и с „отрицателна норма на възвръщаемост“, е реализиран по времето на тройната коалиция при енергиен министър Румен Овчаров и негов заместник Корнелия Нинова. Миналата седмица депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Александър Ненков, които внесоха сигнал в прокуратурата заради „Цанков камък“, направиха изказване, в което намесиха името на Нинова.

Ден по-късно лидерът на БСП обяви, че ще пита главния прокурор Сотир Цацаров дали името й изкача при стари проверки около проекта. Макар че името му не бе споменато от ГЕРБ, от ДПС излязоха с позиция, че почетният председател на партията Ахмед Доган никога не е бил консултант по „Цанков камък“. На другия ден на заседание на Министерския съвет Борисов обяви, че „Цанков камък“ е даден на прокуратурата, защото не работи.

На пресконференция на „Позитано“ 20 днес Нинова обяви, че има отговор от Цацаров по въпросите за „Цанков камък“, който обобщи като „нямам нищо общо с тази работа“. „Бойко Борисов да излиза сега и да каже какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция за „Цанков камък“, призова лидерът на БСП.

Нинова не уточни дали жалбите срещу Борисов и „придружаващи говорители от ГЕРБ“ ще са за клевета, но припомни, че го съди както за „г-жа Лъжа“ – обръщение, което използвал по неин адрес, така и за обвинението му, че била член на СДС.