Радио Пловдив предава пряко Битката за Тракия!

Берое приема Ботев Пловдив в 96-ото издание на Битката за Тракия на ниво елит. Главен арбитър на срещата е Николай Йорданов от София, който ще даде началния сигнал в 18,45 часа, а Радио Пловдив ще предава пряко двубоя.

Домакините спечелиха в миналия кръг с 4:1 срещу Славия в София и са в приповдигнато настроение. Пловдивчани също са в еуфория след спечелената Суперкупа на България, което предвещава зрелищна битка с голове. В последните три мача между двата отбора в Стара Загора бяха постигнати общо 12 гола.

В състава на Берое пред седмицата се появи много интересно име. Това е легендата на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров, който няма нужда от мотивация срещу Ботев. Очаква се стрелецът да се появи в игра през втората част. Така атаката ще поведе Негруц, подпомаган от Драгош Фърчулеску и Еуженио по крилата.

От своя страна треньорът на гостите Николай Киров също ще разчита на най-доброто. В състава се завръща след изтърпяно наказание Йордан Минев. На вратата пак ще застане Иван Чворович, а опорен халф ще бъде яя Меледже, който беше резерва срещу Лудогорец.