Тридневен събор с много музика вдигат в Сърница

Традиционният тридневен събор започва днес в град Сърница. Събитието се организира всяко лято в края на август. В тазгодишното издание е предвидена богата програма с много музика на любими народни изпълнители.

Откриването е тази вечер в 19,00 часа с концерт „Магията на българския фолклор“ на състави от местното читалище „Просвета“. До края на вечерта публиката ще види танцов спектакъл на формация „Родопски славей“, както и изпълнения на Славка Сариева и Галин.

От 11,00 часа започва програмата във втория ден, като акцентът в нея е фолклорната забава с Росица Пейчева. На сцената почти без прекъсване ще бъде показано творчеството на самодейци от Борино, Нова махала, Велинград, Буйново, Якоруда, Юруково, Сатовча, Кочан. В 20,00 следва приветствие от кмета на общината Неби Бозов, а за финал са запазени концертът на Николай Славеев, тържествената заря и музикален маратон с Анелия.

Виевската фолк група пък е гвоздеят в програмата за третия ден, през който за доброто настроение на празнуващите ще пеят и танцуват състави от Доспат, Плетена, Вълкосел и Слащен.

От общината отново очакват много хора да се стекат за събитието към местността Събора. Местната власт отправи призив придвижването да става с организираните автобуси, за да се избегнат неприятни задръствания с автомобили по пътя Сърница-Орлино. Специално за събора е изграден допълнителен обходен пешеходен мост над реката.
www.dariknews.bg