150 мериха сили в „Чепеларски търкала”

Най-възрастният участник бе на 72 години, а най-малкият на 5

Близо 150 ентусиасти се надпреварваха по горски пътища край Чепеларе в уникалното по рода си състезание за планинско бягане и колоездене – „Чепеларски търкала”. То се организира от Trip Elements и община Чепеларе. Участниците бяха разделени в 2 категории – Планинско бягане и Крос кънтри колоездене, като мериха сили по маршрут, включващ четири последователни „търкала“ в различни посоки на Чепеларе.

Трасето преминава покрай Роженската обсерватория – най-голямата на Балканския полуостров. Покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света – „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай паметни родопски гледки. Липсата на възрастови ограничения пък даде възможност за изява както на малките деца, така и на доста възрастни. Най-малкият участник беше на 5 г., а най-възрастният – на 72 г. Включиха се хора не само от всички кътчета на България, но и от други държави.

Грък спечели първото място при колоездене мъже, а призовото място в същата категория при мъже над 50 г. завоюва англичанин.

Чепеларци също се представиха отлично по време на състезанието. Децата, трениращи колоездене и биатлон в местните клубове, завоюваха призовите места. Чепеларе се гордее с тях и им пожелава успехи за напред във всяко едно състезание, каза кметицата Славка Чакърова.

Участниците останаха изключително доволни от организацията и отличната маркировка по трасето. Възхитени бяха и от невероятните гледки, които са наблюдавали по време на състезанието. Също така споделиха, че маршрутът никак не е бил лесен, но за сметка на това усилията, които са вложили, са си стрували. Паралелно с „търкала“-та в Чепеларе се проведе и единственото по рода си изложение на колела „Bike Expo“. Това даде възможност на запалените колоездачи и любителите да тестват най-модерните и скъпи велосипеди.
www.marica.bg