Със символична първа копка започна реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград

Реконструкцията на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград започна днес със символична първа копка в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Светослав Глосов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители, заместник-кмета на Община Пловдив Розалин Петков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, кметът на Асеновград Емил Караиванов и много гости.

Със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се изгради второ пътно платно и ще се направи рехабилитация на съществуващото, с което отсечката ще се разшири до автомагистрален габарит.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 6 от ОПРР е „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ПЪТКОНСУЛТ 2000 – ИРД“, в което участват: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „ИРД-Инженеринг“ (Италия). Авторският надзор ще е на „Пътпроект“ ЕООД, информират от МРРБ.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.
www.plovdiv.bg