Започва 23-тия Международен фолклорен фестивал Пловдив 2017

Започва 23-тия Международен фолклорен фестивал Пловдив 2017

На 1 август започва 23-тия Международен фолклорен фестивал, който се организира от дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив. В изданието през 2017 година, от 1 до 5 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави – Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. В програмата ще вземат участие и пловдивските формации – Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, който ще отбележи с юбилеен концерт  25-години от създаването си и 40 години творческа дейност на Мария  Кьосева – основател и художествен ръководител на ансамбъла и до днес.

Всеки ден, от 17.30 часа започват дефилетата на съставите, които тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще бъдат изнесени кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, прояви и дефилета ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Церемонията по официалното откриване е на 1 август в 20 часа на Античния театър.  На същата сцена в последната вечер – 5 август, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.
www.plovdiv.bg