Асеновградчани поискаха държавата да реши по-бързо ромския проблем

Асеновградчани отново излязоха на протест срещу ромската агресия. Десетки хора шестваха по улиците на града и за минити блокираха ключово кръстовище по пътя Пловдив – Смолян.

Припомняме, че недоволството на хората избухна спонтанно след побоя над малките състезатели от отбора по гребане от група роми миналия месец. Тогава възникнаха още два инцидента и се стигна до напрежение, което инспирира редовни протести всяка вечер.

Исканията: назначаване на повече полицаи в града и за премахване на всички незаконни постройки в ромската махала се работи, но много бавно. Хората са категорични, че след инцидента миналия месец, арестуваните трябва да са не 11 души, както е в момента, а доста повече. Като доказателство за тезата си те сочат множеството излъчени видеоматериали, в които се вижда ясно, че участващите в побоя и напрежението пред асеновградската болница са повече от 11 души.

Участниците в протеста блокираха кръстовището в южната част на града по пътя Пловидв – Смолян. Те останаха там няколко минути и не пропускаха автомобилите и в двете посоки. След това преминаха в шествие по същия път, до центъра на града. Колите бяха пропускани на определени интервали ./BNR