Арменският фолклор ще се съживи в Пловдив

Ансамбъл Звартноц гостува под тепетата, за да ги пренесе в арменската култура

Арменски културно-информационен център, със съдействието на почетния консул на Р.Армения в гр.Пловдив г-н Ехиязар Узунян и „Библиотека за идеи и събития“ на ул “ Абаджийска “ в квартала на творческите индустрии – Капана, организират арменска фолклорна вечер на 3 август от 21:00 часа.

Това ще е вечер, посветена на арменските песни и красиви танци, изпълнени от специалните на града ни гости – ансамбъл Звартноц от Армения.

В 30-годишната си историята ансамбълът има няколко зашеметяващи турнета, сред които в Ерусалим и Йордания 2015г. Те са носители на златен медал от Световия фолклорен шампионат, организиран от Световната и Европейската Асоциации на фолклорните фестивали за 2013 г.

От 1.08.2017г. до 5.08.2017 г. ансамбъл Звартноц ще участва в международния фолколорен фестивал в град Пловдив.

В тези няколко, изпълнени с еуфория, красота и разнородни ритми фестивални дни, танцьорите ще очароват пловдивчани с изящните арменски танци.

Те ще танцуват на голямата открита сцена пред Община Пловдив и на Античния театър.

За всички сънародници, приятелите на арменците в града и многобройните туристи нощта на 03.08. 2017 г . ще бъде вълшебна.

С чаша ледено плодово питие, разгарящ страстите арменски коняк, чувствено нарово вино или просто класно уиски в ръка организаторите ще поведат присъстващите на екзотично пътешествие в света на древната арменска култура.
www.plovdivtime.bg