Ето на коя възраст жените имат най-силно желание за секс

Жените достигат сексуалния си пик по-рано от мъжете, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, обхванало 14 000 души.

В анкета на сайта за секс принадлежности близо половината от дамите са споделили, че либидото им е било най-високо между 18 и 24 години. Една четвърт от участничките в допитването са посочили, че сексуалният им пик е бил между 18 и 20 години.

Много по-малко мъже – 34 процента, са били са най-високо либидо в същата възрастова граница, докато едва 14 процента са достигнали сексуалния си пик на възраст между 18 и 20 години.

Йогата прави женския оргазъм незабравим Резултатите от настоящото проучване противоречат на широко разпространеното схващане, че на представителките на нежния пол им е необходимо повече време, отколкото на мъжете, за да достигнат сексуален пик.

Досега се смяташе, че жените имат най-голямо желание за секс след като прехвърлят 30-те.

Мъжкото либидо остава високо и след 30-годишна възраст. ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА 10 ФАКТА ЗА МЪЖЕТЕ, ТЯХНОТО ДОСТОЙНСТВО И СЕКСА

Една четвърт от представителите на силния пол срещу едва 17 процента от жените са споделили, че са достигнали сексуалния си пик през четвъртото десетилетие от живота.

Проучването е установило още, че несходството в сексуалните мераци е причинило проблеми във връзките на 48 процента от жените и 41 процента от мъжете.

Допитването показва също, че наличието на партньор е по-сериозен стимул за женското либидо, отколкото за мъжкото. Близо половината от дамите са признали, че желанието им за секс е по-силно, когато имат връзка, в сравнение с 36 процента от мъжете.

ТЕСТ: Какъв партньор си в леглото? По-голям процент жени, отколкото представители на силния пол – 61 на сто срещу 56 на сто, търсят партньори със сходни сексуални „настройки“.

Проучването разкрива също, че повишеното желание за секс не означава непременно по-добър любовник или любовница.

На това мнение са около 35 процента от жените и 38 процента от мъжете./vesti.bg