Хамлет гастролира в Паталеница

На 21 и 22 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ ще се състоят премиерите на първата продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и втора постановка от своеобразният шекспиров форум в Паталеница тази година – „Хамлет“.

Режисьор на постановката е Тодор Димитров, който поставя „Хамлет“ преди 14 години с „Петровден“ и откъдето започва близкото му сътрудничество с мениджъра Инна Церовска.
Осигурен е безплатен превоз от Пазарджик до Паталеница за премиерата на 21 юли (петък). Автобусът ще тръгне в 20:30 ч. от Старата автогара /новата Била/, предоставен с любезното съдействие на Снегер Турист.
Тодор Димитров е завършил актьорско майсторство през 2001 г. при проф. Азарян. След това преподава „Актьорско майсторство” в Пловдивския университет по покана на Инна Церовска, след което заедно с нея доразвива идеята на Христо Церовски и продължават делото му в с. Пталеница.
През последните години завършва кино режисура в НАТФИЗ. Едновременно с повторното си влизане в Академията, Тодор става и асистент-преподавател по покана на проф. Атанас Атанасов. Режисьор е на дипломния спектакъл на класа на проф. д-р Атанас Атанасов в НАТФИЗ – ”Под купола небесен”. Като кинорежисьор заснема няколко късометражни игрални и документални филма, от които “Утро” (док.) е награден на Forum Honoris Causa.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа Община Пазарджик, Програма за подкрепа на проекти в областта на професионалното театрално изкуство към Министерство на културата, Театрална къща и приятели./Bnr