Пореден скандал: 4-ма от УС на „Пловдив 2019“ подадоха оставки

Четирима от членовете на УС на фондация „Пловдив 2019“ подадоха оставки на днешната извънредна сесия на ОбС.

Те се аргументираха с нарушената колегиалност и етичност в УС, с липсата на комуникация с кмета Иван Тотев, който е председател на съвета,  политизирането на инициативата Европейска столица на културата, както и както и невъзстановяването на Манол Пейков като член на УС на фондацията.

Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Любозар Фратев и Милена Чакандракова връчиха заявлението си на Тотев в края на заседанието на местния папрамент, посветено само и единствено на ЕСК.

„Проблемът не е в отделен човек, а принципен. Това е гражданската ни позиция на хора, несъгласни с недемократичните методи на управление и задкулисните, „надпартийни” договорки. Посветихме седем години от живота си за стартирането, подготовката, спечелването и развитието на най-големия съвременен,  културен проект на нашия град  и държава и се гордеем с това. Проектът е наша кауза. В качеството си на независими винаги сме целели да бъдем полезни, а не удобни”, написаха те в колективната си оставка.

Кметът заяви, че на следваща сесия на ОбС ще бъде вкарано предложение за избор на нов членове на УС на фондацията.

Като една от причините за поредната смяна в състава на фондацията, Манол Пейков от своя страна заподозря, освен посочените вече, и финансови интереси.
www.dariknews.bg