Пловдив излиза на протест срещу убийствата на пътя

Протест „Да спрем убийствата на пътя“ ще се проведе в Пловдив на 19 юли, сряда, от 17:30 часа на бул. „Санкт Петербург“.

Той се организира от Румяна Чобанова, съпруга на убития на АМ „Хемус“ на 17 април полицай, докато помагал на катастрофирал водач.

Хората искрено съчувстват на пострадалите и техните близки, но проблемите не се решават. Черната статистика ни залива ежедневно от всички медии и не е случайно, че говорим за война по пътищата. Война, която само за шест месеца от тази година е взела около 300 живота и хиляди ранени. Налагат се символични санкции и виновните скоро отново са на пътя. Но законите се правят, за да уредят животът да бъде по-добър и обществото да се развива. Необходими са европейски стандарти, отговорности и прилагането им.

Вярваме, че всички ние обединени можем да въздействаме да започне активна работа по създаването на адекватна политика – РАБОТЕЩИ решения в полза на хората.  Обръщаме се към всички граждани и към властимащите за обединяване на усилията и изработване на работеща политика срещу проблемите свързани с безопастността на пътя“, апелира в страницата на протеста в социалните мрежи съпругата на загиналия полицай.

Датата , Румяна Чобанова не е избрала случайно. 19 юли е рожденият ден на починалия й съпруг Иван Димитров.

Протестът е в негова памет, в памет на всички жертви на ПТП и в знак на несъгласие с колективната безотговорност“, казва още тя.