Новото кметство на район „Източен“ в Пловдив отвори врати за граждани

Гражданите на район „Източен“ вече ще бъдат обслужвани в новата сграда на бул. „6-ти септември“ 274 ( близо до кръстовището с бул. „Цариградско шосе“).

Цялата администрация се премести от стария си адрес на ул. „Лев Толстой“.

Днес кметът на общината Иван Тотев и районният кмет Николай Чунчуков прерязаха лентата на кметството след като отец Ангел от храма „Свети Илия“ отслужи водосвет за здраве и просперитет. На церемонията присъстваха народни представители, общински съветници, районни кметове, началникът на Шесто Районно управление на полицията Димитър Събчев и много граждани.

Първият етаж е изцяло предназначен за обслужването на гражданите. Там се намират ГРАО, Жилищно настаняване, Стопански отдел, деловодство, каси на район „Източен“ „Местни данъци и такси“, Устройство на територията. На втория и третия етаж е разпределена останалата част от администрацията.

Телефонните номера, на които гражданите могат да получават допълнително информация и да задават своите въпроси, са непроменени. За по-голяма сигурност на служителите и гражданите има и постоянно видеонаблюдение.

На последния етаж се намира Центърът за управление на трафика и ОП „Организация и контрол на транспорта“.

През 2010 г. имотът на  бул. „6-ти септември“ 274 в Пловдив беше обявен за публична продан от НАП в размер на 2,7 млн. лева. В качеството си на областен управител тогава Иван Тотев оправи искане до финансовия министър в първия кабинет с премиер Бойко Борисов и сградата бе предоставена за нуждите на Община Пловдив.
www.plovdiv.bg