Асеновград излиза днес на нов мащабен протест срещу циганския терор над българите

Поредният мащабен протест заради нападението над състезатели и треньори от отбора по гребане се очаква тази вечер  в Асеновград.

Преди два дни във връзка с напрежението между българи и роми в града, протестиращите внесоха в парламента подписка с редица искания за събаряне на всички незаконни постройки и изселване на незаконно живеещите, като поискаха и  спиране на социалните и детските помощи за неграмотни деца и на тези, които не ходят на училище.

Протестът е мирен.  Насрочен е за 20.00 ч. Той е срещу неспособността на държавата да се погрижи за сигурността ни, да налага адекватни наказания на престъпници, в т.ч. рецидивисти, чрез което да всее респект сред хората, опасни за обществото, и да създаде чувство за сигурност сред останалите, да образова и интегрира застрашително нарастващи групи български граждани, да работи за мирното съвместно съществуване на различните етноси чрез налагане и гарантиране на равните им права и задължения.

Потърпевши сме всички. Ако днес замълчим, утре може да станем жертви. Насилието срещу лекари, учители, камериерки, деца и възрастни хора в цялата страна – това не са отделни проблеми, а различни проявления с общи корени: безсилна полиция, подкупни съдии, неуспешна политика за интеграция – с две думи: слаба държава.

Посланието на неделния протест: знаем на кого сме ядосани, вече всички гледаме в една посока и нямаме намерение да спрем. Ще представим конкретни искания на отговорните институции и ще им дадем време да покажат, че работят в полза на гражданите. Ако не сме доволни от резултата, ще подновим протестите, пишат организаторите в социалната мрежа.
www.dariknews.bg