Англичани и родопчани превръщат Полковник Серафимово в ЕКО СЕЛО

Преобразяването на смолянското село Полковник Серафимово в Еко селище, обедини местните жители и английската общност, която живее от години в района.

Всички заедно са запретнали ръкави и превръщат селото в едно по-приветливо и красиво място за живеене.
Те заедно създават три обособени зелени зони в селото, като за целта засаждат цветни храсти и дървета. Озеленяват въпросните площи, като са оформени цветни алеи. В тях има и поставени пейки, декоративни кошове за смет и перголи върху тротоара на площада.
Премахнати са части от асфалта на площада, насипан е богат хумусен пласт, поставени са бордюри. Проведен е първия трудов ден с участие на доброволци за почистване на района. В реализацията на идеята участват активно членовете на местната нестопанска организация “Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово”, както и представители на английската общност в селото.

Амбицията на всички е основните дейности да приключат до 1 юли, когато на площада ще се проведе традиционния празник на селото Петровден. Тази година селото ще бъде домакин на Първи национален фолклорен фестивал „С песните на Георги Чилингиров“, който се провежда под патронажа на кмета на община Смолян Николай Мелемов.
www.dariknews.bg