Комедията „Да разлаем кучетата“ пристига в Пловдив

„Световна глобализация или национална идентичност?” – това е въпросът, който задава пиесата

Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село” трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв естествен подбор. А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален.

Ето защо, всеки със своята неповторима идентичност може да бъде ценен в това глобално село, в което цветното и пъстрото, а не сивото и скучното правят съществуването ни богато и красиво.

Иван Урумов

„Да разлаем кучетата“ е постановка на Театър Българска Армия и ще гостува в Дом на културата „Борис Христов“ на 26 юни от 19:30 часа. В нея участват звездите Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Милен Миланов, Борислав Стоилов, Георги Кадурин, Асен Кобиларов, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова и Мирослав Пашов.

Автор: Емил Атанасов

Режисьор: Иван Урумов

Музика: Добрин Векилов – Дони
www.plovdivtime.bg