Машини гиганти ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир в Пловдив

За първи ще има толкова мащабно представяне на тежка механизация в рамките на изложбата „Стройтех“ на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 25 до 30 септември.  

Вносители на най-известните световни марки техника за изграждане на пътища и други инфраструктурни обекти оформят експозиция на площ около 6000 кв. метра. Те ще демонстрират багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания, машини за направа на канали и много други изделия. Новата инициатива е полезна и за по-малки фирми, предлагащи оборудване, консумативи и материали за бранша, тъй като присъствието на големи компании повишава интереса към изложбата.

На Есенния панаир през 2016 г. беше отделено специално внимание на сегмента от строителната индустрия, свързан с реализирането на инфраструктурни проекти, тъй като те са приоритет за България. Изложителите показаха много новости само месеци след тяхната премиера в Европа и привлякоха вниманието на специалистите в бранша.

Сега „Стройтех“ се развива с двойно по-богат асортимент и се разгръща на много по-голяма площ. Така се отговаря на маркетинговите интереси на компаниите, предлагащи средно- и едрогабаритни машини. Очаква се тяхното търсене да нарасне значително през следващите години заради идеята за мини план „Маршал“ за Западните Балкани, с чиято помощ да се изгради мрежа от магистрали в региона и да се активизира икономиката.

Десантът на машините гиганти е само една от новостите в 73-ото издание на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии в Пловдив. Очаква се компании от близо 40 държави да презентират иновативни продукти и услуги в рамките на още десет специализирани изложби: „Автосвят“ (за автомобилостроене), „Акватех“ (за технологии и управление на водите), „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минната индустрия), „Машиностроене“, „Робохайтех“ (за роботи и роботизирани системи) и „Химия“.
www.gradat.bg