Рекордните 3 милиона цветя украсяват Пловдив през лятото

С около 100 000 летни цветя ОП „Градини и паркове“ преобрази в дните между края на пролетния и началото на летния сезон основните лехи в Цар Симеоновата градина.

По над 30 000 стръка са засадени в така наречената „Червена алея“ зад паметника на Васил Петлешков и „Кривия партер“, който тръгва от езерото с пеещите фонтани и стига до новоизградения Виенски павилион.

„Всеки стрък цвете от атрактивните фигури си отгледахме сами в оранжериите. Най-много на брой са различните разцветки бегония и колеус, засадихме много винка, цинерария и още стотици хиляди бройки красиви цветя, които виреят добре при пловдивските условия с осигурено поливане“, заяви директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Той не скри радостта си от това, че петуниите в над 140-те висящи кошници и 20-те цветни пирамиди, разположени в централната пешеходна зона, се харесват на пловдивчани и гостите на града. С насажденията във всички паркове и градинки по районите на Пловдив тазгодишното лятно зацветяване ще достигне рекордния около 3 000 000 брой летни цветя, увери Стоян Алексиев.
www.plovdiv.bg