10 мигранти са загинали при тежка катастрофа на АМ „Тракия“ край Пазарджик

Заспиване на волана е най-вероятната причина за катастрофата рано тази сутрин на автомагистрала „Тракия“, при която загинаха 10 нелегални мигранти, превозвани в микробус.7 души са ранените, настанени в пазарджишката болница, като двама от тях са в критично състояние. Един ранен е пренасочен към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Инцидентът станал към 4,30 ч. на магистралата в близост до пазарджишкото село Мало Конаре. На място е загинал 16-годишният шофьор на микробуса, който вероятно е заспал на волана и е изгубил контрола над буса.

Катастрофиралите мигранти са от Афганиста и Пакистан, като сред тях има и един сириец. Сред чужденците няма жени и деца – съобщиха от полицията. Вероятно чужденците са преминали нелегално българо-турската граница, след което са наели микробуса да ги откара към столицата.

16-годишният шофьор, български гражданин, без книжка, криминално проявен, е загинал на място след удар в дърво. Той не е собственик на микробуса – съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов, който изтъкна, че вероятно става дума за организиран канал за трафик на мигранти.

Днес по обед собственикът на катастрофиралия микробус е задържан в столичния квартал „Бусманци“. Мъжът е криминално проявен. Той отрича да е участвал в трафик на чужденци, но полицията води разследване./BNR