Почина големият художник Анастас Константинов

Внезапно си отиде известният пловдивски художник Анастас Константинов. Той приключи земния си път на 61-годишна възраст.

От мнозина познавачи на изобразителното изкуство Константинов е смятан за един от най-талантливите съвременни български живописци.

Последните му изяви са свързани с участия на международната сцена, като част от успешния петгодишен проект за представяне на творчеството му в престижни артпанаири, като Select Fair 2012 в Art Basel Miami Beach (САЩ), Select Fair New York City 2014 и много др. Творбите на художника участват и в кураторски проекти на едно от големите имена на френската критика Кристиан Ноорберген.

Анастас Константинов завършва специалност „Живопис“ във Великотърновския университет 1982 г. През 35-годишната му творческа кариера има над 40 самостоятелни и 120 групови изложби. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия – София, Софийска градска художествена галерия и почти всички градски художествени галерии в България, собственост на акционери на МОМА – Ню Йорк, както и в значими колекции в Европа, Съединени щати, Арабски емирства, Япония и др.

Поклонението пред тленните му останки ще бъде в неделя от 10.00 часа в галерия „Анастас“.

Светла му памет!
www.dariknews.bg