Улица „Стръмна“ вече е Улицата на занаятите в Стария Пловдив

Улица на занаятите в Стария град вече привлича гостите и жителите на Пловдив.

Официално тя беше открита  в присъствието на много занаятчии, официални лица и гости. Лентата прерязаха кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, Тони Симидчиева, председател на Регионалната камара на занаятчиите и представител на доайените на пловдивските занаятчии.

Посетителите могат да видят на живо как златните ръце на майсторите коват желязо, правят народни музикални инструменти, месят и пекат хляб, рисуват на стъкло, правят шевици, нетъкан текстил и плъсти, тъкат на стан или изработват кукли и керамични изделия.

Улицата на занаятите на улица „Стръмна“ ще даде още една възможност да се изпълни със съдържание Стария град. Занаятчиите и това, което те правят, са част от развитието на града, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„Никъде другаде в България няма такъв комфорт за занаятите, както в Пловдив. Стъпка по стъпка през всичките тези години направихме панаир, галерия и сега улица „Стръмна“ е улицата на занаятите“, заяви Тони Симидчиева.

Занаятчиите са приготвили много изненади за децата, които ще посетят занаятчийските къщи, където те ще могат да се научат да месят глина, хляб.
www.plovdiv.bg