Пловдив става балканската сто

Най-мащабната компания за създаване и обработване на статистически данни и анализи в областта на футбола разкрива офис в Пловдив. Фирмата „Футбол радар“, която има седалище в Лондон и осъществява анализи на над 30 000 футболни срещи годишно, е предпочела да стъпи в Пловдив пред София и други градове в тази част на Европа.
Ръководителят на отдела за футболни анализи Ричард Монтейк подчерта, че обект на компанията не са футболните залагания, а създаване на база данни и добри статистически модели за анализи на футболни мачове и трансфери на футболисти. Офисът ще бъде отворен на първи август и в него по пилотен проект ще работят между 10 и 12 човека.
Те ще имат реални договори, пълно работно време през седмицата, по време на мачовете и през уикенда. Главният оперативен директор на компанията Хелене Марк подчерта, че те трябва да бъдат професионалисти, дисциплинирани, с трудови навици, както и да споделят ценностите на хора, които дишат и живеят във футбола.
По думите на Марк, след завършване на тримесечния пилотен проект, компанията ще расте бързо и до две години се очаква да наеме около 200 човека, като сред тях ще бъдат не само пловдивчани, но и млади хора от други градове и от съседните на страната ни държави.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че една от целите на екипа му е градът да създава добри условия за живот и работа на младите хора. Над 6000 са заетите досега в аутсорсинг-сектора, каза още кметът Иван Тотев.bnr.bg