Plovdiv tour отбеляза 20 000-ия си турист

Йохан от Швеция спечели билет за пет пловдивски музея

Free Plovdiv Tour е неправителствена организация на доброволчески начала, основана от софийски студенти. Първоначално ситуирана в столицата, през 2012-та година тя се разраства и в Пловдив, като започват обиколки на чужденци, за да се запознаят с красивия ни град.

Организацията се казва „365“, защото обиколките се състоят всеки ден и са безплатни. Ако туристите желаят могат да оставят бакшиш на лекторите, но нищо не е по задължение и никой не иска пари на сила. Това са туристи, които идват от ниско бюджетните компании, които ако не се присъединят към тура, няма да се присъединят и към друга туроператорска агенция. От тази гледна точка Plovdiv Tour предоставя на града добавена стойност, защото покрива този тип хора.

Днес организацията отбеляза 20 000-ия си турист, който не знаеше, че го очаква награда. Изборът стана чрез жребии, в който участваха всички дошли на обиколката. Късметлията се казва Йохан от Швеция, който спечели комбиниран билет за 12 локации в Пловдив, от които може да си избере пет. Част от тях са Етнографския музей, Балабанова къща, къща Хиндлиян, Античен театър, къща – музей Недкович, Малката базилика и други.
www.podtepeto.com