Пловдивският живописец Пламен Бешков представя новите си творби в къща “Мексиканско изкуство” на Градската галерия

Почитателите на живописта могат да се срещнат  с художника Пламен Бешков на 1 юни от 18:00 часа, който откива новата си самостоятелна изложба в залата за временни експозиции на къща “Мексиканско изкуство” на Градската галерия в Стария град.

Пламен Бешков  представя живопис, изпълнена с  маслени и акрилни бои, отдавайки предпочитание на  фигуралната композиция. Творбите в изложбата са обединени от темата за съпоставянето между  мъжкото и  женското начало. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да  възприема и тълкува видяното в по-широко измерение. Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството и в отношението на човека към заобикалящия го свят. В рисунката и трактовката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора . Композиците на творбите са изградени в силни и контрастни тонове. Експресивният рисунък е характерна особеност в стила на художника.

Пламен Бешков е завършил Средно специално художествено училище „Илия Петров”- гр.София , българска филология в ПУ ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство”. Работи в областта на живописта и графиката.  Участва в общи изложби в страната, реализирал е изложби в Румъния и Гърция.

Пламен Бешков има съвместни изложби  с Минчо Панайотов в галерия „Еврохоспитал”-Пловдив, галерия „Недев”-Стара Загора и ГХГ – Русе.
Участва в Международен уркшоп „Обединени художници за обединена Европа”2017г.
www.podtepeto.com