„Уилям Хюз“ пусна линия за 1,7 млн.лв. в Тракия икономическа зона

Английската компания за производство на пружини разширява мощностите си у нас

Боядисваща линия за полагане на антикорозионно покритие за 1 701 474 лв. пусна в експлоатация в края на миналата седмица „Уилям Хюз България“ в зона Раковски, част от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ). Макс Иво Артър Хюз, собственикът на фирмата, долетя от Англия за представянето на новата придобивка. Специални гости на събитието бяха инж. Пламен Панчев, съосновател на ТИЗ, кметът на Раковски Павел Гуджеров и кметът на Стряма Васил Черпелийски.

Закупената от компанията линия е в резултат на изпълнението на проект „Подобряване производствения капацитет в Уилям Хюз България ООД“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, спечелен през 2015 г. Боядисващата линия ще осигури 10 нови работни места с тенденция за повече при увеличаването на поръчките за работа, обясни Бен Форбс Кокс, генерален мениджър на компанията.

„Уилям Хюз“ открива своя завод в зона Раковски през ноември 2004 година и вече 13 години успешно развива своята дейност. Фирмата е специализирана в производството на пружини, изделия от огъната тел и други свързани процеси като боядисване, заваряване, полагане на пластмасово покритие, с приложение в автомобилната индустрия.
www.plovdivtime.bg