Пловдив стана арт град на 2016 г.!

Пловдив е арт град за 2016 година в класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене е България“. Призът бе връчен на заместник-кмета Георги Титюков от професор Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия. Категорично градът под тепетата печели за трети път в тази категория в надпревара с останалите 26 областни градове.

„Кой друг, ако не Пловдив, както по традиция, така и по презумпция – град одухотворен, град неравен, град пластичен, със заряд, дал изключителни творци, с изключителен принос в изкуството, град с атмосфера и Стар град. Град, в който, когато човек попадне, получава висока степен на одухотвореност,“ заяви професор Цанев и определи наградата като напълно заслужена.

„Това е изключително важна за нас наградата, още повече че в момента тече подготовка по Пловдив – Европейска столица на културата 2019г.“, отбеляза Георги Титюков при получаването на приза.

Според специалното жури най-добрият град за живеене за 2016 година е Стара Загора, тъй като отговаря най-много на очакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее. Слушателите и читателите на darikradio.bg пък определиха като най-добър град за живеене Бургас.

София спечели в две от общо 10-те категории – дигитален и бизнес град. Плевен и Приморско си разделиха приза евроград, а за град на финансовата устойчивост бе определен Банско, град на инвестициите стана Димитровград, а Несебър – пазител на традициите.

Поморие получи специална награда, връчена от предаването „Дарик кафе“ – за града, който търси и съобщава добрата новина. Според класацията на Дарик радио Добрич е зелен град, а морската столица Варна е град на знанието. Церемонията по определяне на най-добрия град за живеене в България се провежда за десети път в София, а водещи бяха Кирил Вълчев и Константин Вълков.
www.plovdivtime.bg