Пловдивчани връзват кънките на първия Ролерфест

Голям спортен празник с масови тренировки и демонстрации ще се проведе в парк „Лаута“ през уикенда

Пловдивчани се качват на ролери и ролкови кънки на 20 и 21 май на първия по рода си Ролерфест под тепетата. Събитието е под наслов „Да караме заедно ролери в Пловдив“. Ролерфестът ще се проведе в различни локации на града, подходящи за каране на ролери и ролкови кънки.

Целта на мероприятието е да се популяризира ролер спорта сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се развиват социалните контакти между младите хора, да се мотивира тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура, и не на последно място – да даде възможност на хората от град Пловдив и други градове на страната (София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да карат ролери.

Фестивалът ще бъде официално открит на 20 май в 08:45 часа в парк Лаута, като ще продължи със състезания за Купа Лаута в различни възрастови групи на Картинг писта Лаута. Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и грамоти, осигурени от спонсорите.

След това от 10 часа в събота ще се състои „Алея на спорта“ в парк Лаута – представяне на различни видове спортове и спортни клубове, които ще бъдат снимани с дрон. Сред зеленината ще бъдат проведени функционални тренировки на открито, тренировки по волейбол, аеробика, карате шинкиокушин, таекуон-до, йога, стрелба с лък, канго джъмп и др.

И в двата фестивални дни са предвидени карания в подходящите за това градски зони, както и демонстрации и слалом трикове с ролери между конуси. В програмата на Ролерфеста е включен Уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци за начинаещи без ограничение във възрастта по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и други.
www.plovdivtime.bg