Пламен Деянов представя проекта FLUCA

Австрийско посолство в България и Фондация „Отворени Изкуства“ откриват тази вечер FLUCA – австрийски културен павилион сезон 2017 в Пловдив.

Първият проект е изложбата PLАMEN DEJANOFF /Пламен Деянов/. Тя носи името на артиста, който живее във Виена, и представя дългогодишната му дейност по проектите – Бронзовата къща и Център за съвременно изкуство Арбанаси. Ще присъства Томас Щьолцл, зам.-посланик на Република Австрия в България. Програмата на FLUCA е разделена на няколко модула, включващи дигитално изкуство и нови технологии, музика, кино, стрийт арт, дизайн, театър и литература, уъркшопи, дискусии и срещи с артисти, базирани във Виена.Целта на събитието, което тази година представя творци, които работят в Австрия, е да даде по-широка гласност на навлизането на изкуството в градската среда, както и за възприемането на съвременното изкуство като важен обществен фактор. 20ч.

Проектът без еквивалент не само в пловдивския културен живот, но и в национален мащаб, стартира през 2016-а като съвместна инициатива с цел изграждането на сътрудничество между артистичните сцени на България и Австрия и привличане на нова, любопитна аудитория, която да участва активно в културния живот на града.

Кураторите на програмата на FLUCA са Урсула Мария Пробст, Валтер Зейдл и Борис Костадинов./BNR