Панаира се потапя в балкански купон

Безплатни концерти, вкусна храна и изискани напитки предлага започналият днес в Пловдив фестивал „Табиет“

Трапеза за 5000 гости са предвидили организаторите на Балканския фестивал на вкусове и ритми „Табиет Пловдив 2017“, който започна днес в Пловдивския панаир. Атракции за деца и възрастни,кулинарни и музикални изненади изпълват  богатата програма на проявата. Тя ще продължи до 21 май под тепетата.
През цялото време входът и паркирането са безплатни, както и концертите на звезди от България, Сърбия и Гърция. Пловдивчани ще се потопят в атмосферата на балканския начин на живот, ще опитат впечатляващия микс от вкусна храна, хубави напитки, темпераментна музика, танци и забавления. Има луна парк, люлки и различни игри. За децата са осигурени аниматори.
Фестивалът представлява комбинация от разнообразна и атрактивна кухня, всекидневни безплатни концерти на звезди от България, Сърбия, Гърция и други страни, надсвирвания и надигравания на популярни оркестри и състави, спортни и кулинарни събития, надяждания, зони за семействата с голям лунапарк, детски атракциони, турнири по белот, табла и още много игри с награди. „Табиет“ съчетава магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот.
Тази вечер в Панаира ще свирят Николай Славеев, Гъмзата и  неговия брас оркестър. Сръбската звезда Драган Коич-Кеба ще възпламени публиката с най-известните си хитове на 19 май. „Табиет“ включва демонстрации на известни майстори готвачи, представяне на кухните на нашумели ресторанти, дегустации на бира, вино и ракия, надяждания, спортни състезания с много награди, уроци по танци, атракции за деца и възрастни, както и още безплатни концерти на изпълнители от България и съседните страни.
На 20 май уникалният певец Никос Кетидикис ще бъде гост-звездата в гръцката вечер, а преди него ще чуем Андреас. Българската вечер с Валя Балканска и Нели Петкова ще ознаменува финала на грандиозното шоу на 21 май.
www.plovdivtime.bg