Кристиан Костов спечели второ място за България на „Евровизия“

Огромен успех постигна България на песенния конкурс „Евровизия“.

Нашият представител ­– 17-­годишният Кристиан Костов, най­-младият участник в надпреварата, завоюва второто място с песента си „Beautiful mess“.

Това е най­-доброто класиране на страната ни досега.

Конкурсът бе спечелен от Португалия. Изпълнението на 27-­годишния Салвадор Собрал бе оценено най-­високо и от журито, и от зрителите на конкурса.

Преди големия финал България получи и две награди след гласуване на журналистите ­ за най­-добри специални ефекти и най-­добра сценична концепция и присъствие.

Максимален брой точки ­ и от журито, и от зрителския вот, общо по 24, страната ни получи от Беларус и Република Македония.
За слушателите на БНР, след края на конкурса Кристиян Костов коментира постигнатия резултат: Щом България се гордее с мен, щом всички са доволни и пишат много позитивни неща. Пишат, че съм победител, че ние трябваше да спечелим. Има енергия в хората, има накъде да върви България. Бяхме номер 4 миналата година, сега сме номер 2. Пожелавам на България следващата година да спечели и наистина вярвам, че това може да стане. Аз ще помогна с каквото мога./БНР