17 млади фотографи и художници правят благотворителна изложба в Пловдив

Талантливи ученици събират свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция в Мол „Марково тепе“

Стипендианти на Общество „Nota Bene“ организират обща благотворителна изложба, посветена на каузата „За още една стипендия”. Експозицията ще бъде открита на 10 май в 18.30 часа в Мол „Марково тепе“. Единадесет  художници и шестима фотографи ще изложат свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция, а събраната сума ще бъде използвана за допълнителни стипендии на талантливи ученици през следващата учебна година. Така самите стипендианти ще се превърнат в дарители и ще помогнат на други деца.

Изложбата ще продължи две седмици и ще се намира на Ниво 1+ в Мол „Марково тепе“, който е партньор на Общество „Nota Bene“ за събитието. Свои картини излагат Богдан Върбанов, Галина Желева, Георгия Сусуркова, Гергана Каришева, Делян Георгиев, Емил Наджеклиев, Емилиян Вълчев, Мария Джумерова, Надежда Кантарджиева, Христина Ангелова и Елица Ангелова. Пловдивчани ще могат да видят и чудесните фотографии на Александра Караджова, Дана Цветкова, Максим Тодоров, Павел Павлов, Петър Стайков и Ралица Костадинова.

„Надяваме се повече хора да дойдат и да видят нашите творби. Една картина или художествена фотография е чудесен подарък , който можем да направим на себе си, на свой близък или на абитуриент. И едновременно с това да помогнем на някое талантливо дете“ казва фотографката Александра Караджова.

Стипендиантската програма на Общество „Nota Bene“ стартира през  2016  година и е най- мащабната дарителска кампания в Пловдив.  83 ученици от 8 до 12 клас на пловдивските училища всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на „Nota Bene“.
www.plovdivtime.bg