Иванка Могилска ви кани на пътуване между тая и оная земя

„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа, вдъхновени от желанието на човека да пътува по света и от способността му да пътешества мислено из съществуващи и несъществуащи места, докато се занимава с обичайните си ежедневни дейности. Това са два начина на странстване, които правят живота по-богат, по-смислен и ни помагат да се справим със самотата, неудовлетвореността, страховете и тъгите си.

Редакторката на книгата – Мария Донева – я определя като книга за миговете: „За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.

Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“

Можете да чуете четири разказа, записани от авторката, на сайта на книгата http://taqzemq-onaqzemq.eu/

Художник на корицата и оформител на сборника е Кирил Златков.

„Заповядайте на 11 май, четвъртък, от 18:30 часа в галерия „Кредо Бонум“, на ул. „Славянска“ 2 (входът е откъм улица „Бенковски“). Там ще се разказват нови истории, ще се четат текстове от книгата и ще си говорим за възможните и невъзможни пътешествия”, канят организаторите на литературната среща.  

Пътешествието продължава:

31 май 2017, сряда, 18:30 часа

Пловдив, Bee Bop Cafe, ул. Гладстон 1

1 юни 2017, четвъртък, 19:00 часа

Асеновград, Литературен шейкър в бар КоШиПрайм, ул. Изложение 2.
www.gustonews.bg