Планети в композит, Робърт Хенд

ПЛАНЕТИ В КОМПОЗИТ
Робърт Хенд

Стр.    416
Цена:  21 лв.
ISBN:  978-619-7216-15-8

Тълкуванието на композитни карти е астрологически похват, който улеснява вникването в междуличностните отношения. Тази техника съчетава две индивидуални диаграми и създава композит – трета графика, която е картата на самата връзка. Методът се базира на изчисляването на срединни точки – техника, разработена в Германия от Рейнолд Ебертин, – за разлика от традиционната синастрия, която се основава на сравняването на хороскопи.

ПЛАНЕТИ В КОМПОЗИТ е уникална разработка, която обяснява композитната техника, построяването и тълкуването на получените диаграми. Авторът разглежда пет случая, илюстриращи използването и валидността на композитите. Книгата съдържа описания за всички композитни планети, плюс лунните възли, според домовете и аспектите им в диаграмата на връзката.

ПЛАНЕТИ В КОМПОЗИТ е не само първата значима практическа книга за композитната техника, но е и най-пълната, задълбочена астрологическа разработка за човешките взаимоотношения, с която Робърт Хенд прави значим принос за астрологическата практика.

Робърт Хенд е писател, историк, преводач от латински, издател и професионален астролог с повече от 40 години практически опит в сферата. Изнася лекции на конференции, организира семинари и работни срещи по целия свят и води астрологическа консултантска практика в Лас Вегас, Невада. Той предлага професионални астрологични услуги, като използва тропическия, хелиоцентричния, сидералния зодиак, ураническата система, космобиологията, астрологическото картографиране, съчетавайки класически, средновековни и съвременни методи.

Най-известен е с проучванията и изследванията си върху нови астрологически техники, основаващи се на срединните точки и хармониките. Носител е на много награди: „Южен кръст“ – на Австралийската федерация на астролозите за 1989 година, двукратно на „Регулус“ за 1992 и 1995 година, на приза „Михаелсон“ за софтуерни иновации в областта на финансовата астрологическа прогностика, на голямата награда за цялостен астрологически принос през 1993 година и на престижното отличие „Марк Е. Джоунс“ за 2008 година.