Данчо Йовчев, Тотев и Костадин Димитров поведоха Велосезон 2017 в „Тракия”

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев, кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на „Тракия” Костадин Димитров поведоха вчера многобройното шествие, с което бе открит велосезона в района.

Инициативата, която вече се превърна в традиция, събра и тази година стотици любители на велосипеда, сред които районни кметове и общински съветници.  Стартът бе даден точно в единадесет часа пред кметството в „Тракия”, а финалът бе в парк „Лаута”, където празникът продължи.

Тотев благодари на участниците от различни възрасти, които превърнаха откриването на Велосезон 2017 в „Тракия” в незабравимо преживяване.

„Налагането на велопътуванията в града е дълъг процес. Общината  се е заела с отговорната задача за разширяване на веломрежата. И тази година продължаваме, като се надявам през следващите 3-4 години целият град да бъде свързан с велоалеи”, заяви кметът и допълни, че пловдивските алеи нямат аналог в България.

„Планът ни е да стигнем 100 километра велоалейна мрежа в рамките на няколко години, като това е напълно постижима задача. Много е важно да имаме инициативи и хора, които обичат велосипеда”, каза още Тотев и благодари на спонсорите, защото „социалният ангажимент на Община Пловдив да създава култура на каране на велосипед е много важен и е радостно,че толкова компании и фирми се ангажират с тази кауза”.

„Причината да правим подобно откриване на велосезона е, че имаме тези прекрасни велоалеи – над 15 километра само в район „Тракия” и около 60 км в целия град.  Те са безопасни и е много приятно да се кара колело в Пловдив”, заяви от своя страна районният кмет Костадин Димитров. Данчо Йовчев пожела на всички успех и безавариен Велосезон 2017.
www.dariknews.bg