Пловдивските читалища се превръщат в литературна сцена

Националната кампания „Маратон на четенето“ стартира на 21 април, петък.

Автори и актьори ще четат откъси от любими книги
Пловдивските читалища ще се включат в Националната кампания „Маратон на четенето“, който ще се проведе на 21-ви април, петък. Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право  и  цели  да  представи  читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността.

През целия петъчен ден, читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други.  Гости ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се  включат  и студенти от класа по актьорско майсторство към ПУ „Паисий Хилендарски“, Литературен клуб „Метафора“. С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство „Хермес“.

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.

С включването си в Националната кампания,  пловдивските читалища биха желали, чрез разнообразни прояви и предизвикателства, да подкрепят жаждата за знания на любознателните деца и възрастните и да привлекат още много приятели и почитатели на хубавите книги.
www.podtepeto.com