Индустриален Парк Марково развива Пловдив в южна посока

Сравнително нов проект и с отлична локация. Това е Индустриален парк Марково, разположен на Околовръстен път на град Пловдив,в район с отлично развита инфраструктура и логистични дадености. Проектът е на инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп“ и е сред най-атрактивните в района.

Индустриален парк Марково е с площ 158 000 кв. м и разполага с различни по големина парцели, подходящи за производствена, складова, търговска и обществено обслужващи дейности. Дава се възможност за обединяване и разделяне на парцелите, съгласно изискванията на бъдещите инвеститори и развитието на техните проекти.

Осигурена е инфраструктура, като сред основните предимства е възможността за газификация, което допринася на по-голямата ефективност на бъдещите производства. В процес на изграждане е и вътрешна пътна мрежа. Това прави проекта още по-атрактивен за инвеститорите, които предпочитат да закупят парцел, с осигурен безпроблемен достъп и развит до фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. Взета е предвид и потенциалната бъдеща ескпанзия на компаниите и свързаните с това изисквания за подсигуреност на ресурсите. Предлагат се и различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите.

Локацията на Индустриален Парк Марково е изключително удобна и атрактивна за малки и големи производства и компании работещи в сферата на логистиката. Разположен е в южната част на града, само на 14 км и с лесен достъп до Автомагистрала Тракия и на по-малко от 5 км от Митница Пловдив. Добрата транспортна инфраструктура в района осигурява и достъп до железопътни линии, а само на 10 км се намира Международно летище Пловдив. В близост до Индустриален парк Марково преминават основни пътни артерии и три от паневропейските коридори.

Стратегическото разположение на Индустриален парк Марково в южната част на втория по големина град в България осигурява необходимите кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна сила от малките общини край Пловдив за индустриалните проекти в зоната.

В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура, което подпомага процесите на индустриализация в района.
www.gradat.bg