Национален конкурс „Орфееви таланти“ Пловдив – 24,25 март 2017

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Фолклорни дарования от цялата страна си дават среща на националния конкурс „Орфееви таланти”, който ще се проведе на 24 и 25 март на сцените на Военния клуб и Концертната зала, както и на открито на площад „Централен” в Пловдив.

Форумът, организиран от Община Пловдив, Националния младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, предоставя възможност за изява на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура.

Регламентът разделя участниците в 6 групи – от деца в детските градини, до над 25-годишни – учители, народни изпълнители и любители.

Председател на журито ще бъде ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев, а членове са проф. Тодор Киров, проф.  Любен Досев, проф. Костадин Бураджиев, проф. Даниела Дженева и други изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти.

До момента участие са заявили повече от 500 изпълнители. Събитието се провежда ежегодно, по традиция през предпоследната седмица на месец март.
 www.radioplovdiv.bg