Стартира София Филм Фест в Пловдив

От 16 до 27 март в „Лъки Дом на киното“ стартира за поредна година „София Филм Фест в Пловдив“. Организаторите на събитието обещават разнообразие от нови и хитови кино заглавия в афиша на фестивала.

Галапрожекции
Тук са заглавията Сбогом, Берлин на Фатих Акин, комедийната копродукция Белгийският крал и Императорът, с който Люк Жаке продължава оскаровата документална история от 2006 за похода на императорските пингвини. В рубриката очакваме да видим и чуем лично Хю Хъдсън в Пловдив преди прожекцията на новия му филм Алтамира.

Големите награди
Едни от най-очакваните заглавия на фестивала са в тази селекция – три Оскара за Лунна светлина, Златна палма за Аз, Даниел Блейк, Златен лъв от Венеция за Жената, която си тръгна и четири номинации на Академията за Джеф Бриджис и Бен Фостър и техния На всяка цена.

Ново българско кино
Шест родни заглавия влизат в програмата на фестивала тази година. Режем лентата с Асансьор за пациенти на Иглика Трифонова. Следват И после светлина на Константин Божанов, Извън пътя на Николай Волев, носителят на няколко международни награди Безбог, историческата лента на Светослав Овчаров Врагове и пълнометражният игрален дебют на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов – Христо.

Музикална кутия
Новият филм на Джим Джармуш – Gimme Danger, проследява историята на The Stooges, една от най-великите рокендрол банди на всички времена. Джон Карни покорява сърцата и слуха ни с новия си филм Sing Street. В Бийтълс и Втората световна война на Тони Палмър звучат кавър версии на британците в изпълнение на Елтън Джон, Бий Джийс, Род Стюарт, Питър Гейбриъл.

Спорт
Две са селектираните заглавия тук:  документалният К2 и незабележимите пешаци и Пеле: Раждането на една легенда.
Цената ни билетите е 7 лева.
 filibe.com