Безпощадната истина, Майк Тайсън

БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА
Майк Тайсън

Стр.   648
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-954-376-111-1

Философ, филмова звезда, боксьор, престъпник, веган – Майк Тайсън не се подчиняваше на стереотипите, очакванията и на нормалния разум цели три десетилетия, в които беше център на вниманието.
Тормозен като дете в най-опасния и беден квартал в Бруклин, Тайсън израства като един от най-вълнуващите и яростни боксьори на всички времена. Става най-младият световен шампион в тежка категория. Неговото великолепие на ринга често е компрометирано от безразсъдно поведение. Годините на здраво купонясване, жестоки побоища и криминални обвинения имат своята цена. До 2003-а Тайсън вече е ударил дъното – осъден престъпник, тотално разорен и обект на хиляди шеги по късните телевизионни програми. Въпреки това той се бори за своето завръщане. Човекът, който веднъж призна как е пристрастен към всичко, влезе в битка, за да си върне успеха, достойнството и любовта на семейството.
Историята на Тайсън е колкото шокираща, толкова и вдъхновяваща. Към нея можем да прибавим тържествуващия му моноспектакъл и незабравимото участие във филмите от поредицата „Последния ергенски запой”.
Брутално искрен, първичен и често развеселяващ, Тайсън прави хроника на своите буйни върхове и падения със същия прям и директен начин, който сме очаквали от този легендарен спортист. В едно необикновено пътешествие от бруклинските гета до известността, след това лошата слава и накрая невъзмутимата мъдрост. „Безпощадната истина” е не само уникален спортен мемоар, но също така автобиография, която ще остане в историята.

Майк Тайсън е бивш абсолютен световен шампион в тежка категория. Той е най-младият световен шампион в тежка категория и първият боксьор, който някога е притежавал трите най-големи пояса в професионалния бокс по едно и също време – титлите в тежка категория на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация. Дългогодишната притегателна сила на Тайсън му осигурява кариера в шоубизнеса. Той участва в хитовете „Последния ергенски запой” и „Последния ергенски запой II”, а наскоро получи огромно признание за своя моноспектакъл „Тайсън – Безпощадната истина”. Тайсън основа собствена компания за облекло („Майк Тайсън Кълекшън”) и компанията „Тайраник Продакшън”, която в момента развива няколко филмови проекта. През 2011-а Тайсън беше приет в Боксовата зала на славата. Той живее в Лас Вегас със своята съпруга Кики и техните деца.