Фолклорен фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“ – Хасково – 18 и 19 март 2017

noviniДа запазим уникалния български фолклор!


Фестивалът за български хора и танци „Хайдушка софра“ ще се проведе за четвърти път на 18.03.2017г в град Хасково. Откриването е в 09.00ч с дефиле от централен площад „Свобода“, а концертната част ще започне в 10.00ч в спортна зала „Дружба“.

Фестивалът не е с конкурсен характер. Участниците се представят с две хора. След края на задължителната част се представят гост-хореографи от шестте етнографски области на България, които ще  покажат по едно автентично хоро от съответната област.

На следващия ден, 19 март, от 10.00ч в зала „Хасково“ ще се проведе семинар за ръководители на любителски клубове и хора, свързани с организационния живот на същите, на тема „Накъде върви българският фолклор“. Лектори ще си бъдем самите ние и всеки ще има трибуна да сподели свои идеи, забележки и препоръки. За участниците са осигурени нужните консумативи, студен бюфет и напитки.

Фестивалът има за цел да покаже оригинални тематични и сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство и да даде възможност за изява на значителен брой деца и млади хора в областта на танцовото изкуство.

www.opoznai.bg