Две са вече жертвите на атентата в Югоизточна Турция

epa05801158 A Turkish flag is hanging on a damaged building at the scene of an explosion that occurred a day earlier, in Viransehir, Sanliurfa, Turkey, 18 February 2017. Reports state at least two people were killed and 15 others wounded on 17 February in the explosion targeting building housing judges in Sanliurfa province. EPA/HASAN KIRMIZITAS TURKEY OUT

Жервите на атентата, който беше извършен снощи в Югоизточна Турция, се увеличиха и загиналите вече са двама. Атаката с кола бомба беше осъществена срещу жилищен комплекс за служители на съда в град Вираншехир, област Шанлъурфа.

Едната от жертвите е 11-годишно момче, син на секретаря на градския съд. Другият загинал е пазачът на комплекса, който е бил полицейски служител. Ранените са 15 души, като състоянието на един от тях е критично, съобщи валията на Шанлъурфа Гюнгьор Азмитуна.

Турската полиция е арестувала 26 души, за които се предполага, че са замесени в атентата. Издирва се младеж, който според свидетелите е паркирал колата бомба пред комплекса и се предполага, че е извършителят.

В около 18.30 часаснощи колата, натоварена с експлозиви, беше взривена.От мощния експлозия бяха разрушени десетки сгради и се образува дълбок ров, съобщиха турските медии.Все още никой не е поел отговорнос за атаката.

Турският министър на правосъдието Сюлейман Сойлу заяви, че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи. Върху разрушените сгради бяха окачени турски знамена./BNR

Публикувано на
Свят