4 естествени продукта за избелване на зъбите

Смятате, че перфектно бялa холивудска усмивка можете да получите само при зъболекаря? Всъщност има и други начини.

Експерти от Великобритания са обявили 9 естествени метода, които ни позволяват да постигнем този заслепяващ ефект у дома, пише Мedik Forum.

1. Сода за хляб. Сода за хляб присъства така или иначе в много пасти за зъби. Смесете в една чаена лъжичка малко сода с вода и нанесете допълнително върху пастата си. С времето зъбите ще започнат да се избелват.

2. Ягода. Поради значителното съдържание на ябълчена киселина, която е естествена белина, тези сладки плодове постепено правят зъбите снежнобели. Отдайте се на ягоди тази пролет и проверете сами.

3. Топла вода със сол. Друг начин да си направите белоснежна усмивка е използването на топла вода и сол, която има и естествено антибактериално действие. Разтворете една чаена лъжичка сол в чаша топла вода и използвайте за изплакване.

4. Бели храни. Звучи очевидно, – колкото повече бели храни консумирате, толкова по-бели зъби ще имате. Наблегнете на пилешко, ориз и риба и се въздържайте от цвекло, боровинки, моркови и различни китайски деликатеси с куркума./Мениджър