240 деца от общинските градини в Пловдив учат по метода Монтесори от тази учебна година

 

След две години подготовка първи випуск пловдивски деца вече се обучават по световно признатия метод на Мария Монтесори. Обучението се радва на изключителна популярност сред родители и преподаватели.

През настоящата учебна година 240 деца от 5 детски градини под тепетата са включени в проекта. Освен сертифицираните до момента 28 преподаватели, още толкова в момента се обучават да работят с малчуганите по метода.

„Отзвукът е изключително радостен. Родители и учители са единодушни и твърдят, че ефекта е много голям. За 10 дни техните деца корено променят поведението си. Тук голямата промяна е най-вече при педагозите. Екипите са много мотивирани.”  Това коментира за Под тепето заместник-кметът по образование на Пловдив Стефан Стоянов.

С въвеждането на метода Монтесори в детските заведение Община Пловдив се превърна в първата администрация на европейско ниво, която въвежда иновативния метод в общинските детски градини. В плановете на управата е до 2018-а г. 20 на 100 от детските градини под тепетата да работят по този метод.
www.podtepeto.com